Stille Wegmarkering

Als ‘wegspecialist’ blijf je je ontwikkelen en innoveren. Zo zijn wij niet alleen expert in het aanbrengen van patronen in asfalt om het mooier te maken en om voor sfeer en uitstraling te gaan. Ook vervaardigt StreetPrint logo’s op asfalt om bijvoorbeeld een bedrijfsidentiteit te onderstrepen. Maar we bieden nog een bijzonder productconcept aan: Duratherm. Dat is duurzame, stille wegmarkering in asfalt. Omdat veiligheid ons allemaal aangaat… 

stille werkmarkering 2Db minder

Veilige locatie

Met een praktische, innovatieve oplossing en beproefde techniek brengen we duurzame markering aan in asfalt zelf (en niet erop). Duratherm is de ultieme oplossing om attentie- en veiligheidsverhogende signalering duurzaam in asfalt aan te brengen. Wij brengen hierbij gekleurd – prefab – thermoplastische materiaal in groeven in het asfalt aan. In alle mogelijke strepen, cirkels, patronen, motieven en markering. Opnieuw kunt u als opdrachtgever voor maatwerk kiezen.

Bijzonder prettig aan dit product is het geluidsarme karakter. Er is geen contact met voertuigbanden, want de stille wegmarkering zit immers vakkundig en innovatief in het asfalt. Hierdoor slijt het materiaal nauwelijks. Tel daarbij op dat de weg stil en comfortabel blijft. Ten opzichte van beton heeft asfalt ook nog eens geen randen, sneden, naden en gaten.  

Met een zorgvuldige keuze in patronen en motieven in asfalt in combinatie met stille wegmarkering ontstaat het beste van twee werelden: uitstraling én een veilig, comfortabel gebied met hoge attentiewaarde. 

Stille wegmarkering woonwijk

Voorbeeld van stille wegmarkering

Vanwege de veiligheid van een drukke fietsroute langs scholen en bedrijven kan een straat met vele kruisende wegen heel eenvoudig extra worden geaccentueerd voor alle weggebruikers. Fietsers, voetgangers en automobilisten: elke weggebruiker moet zich te allen tijde veilig voelen.

Om dit te realiseren – zonder extra geluidsoverlast door opliggende markering – is de keuze voor Duratherm een meer dan logische. De stille wegmarkering is snel, effectief (en kostentechnisch aantrekkelijk) verwerkt in het asfalt. Aan beide zijden van een straat zijn tegelijkertijd rabatstroken aan te brengen om het veilige gevoel, met name voor fietsers, verder te optimaliseren.

De werkwijze voor stille wegmarkering

 • stille wegmarkering prefab
  Prefab thermomateriaal
 • stille wegmarkering mal
  Mal voor oversteekplaats
 • stille wegmarkering - reheaten
  Voorverwarmen (reheaten)
 • stille wegmarkering - uitvloeien
  Verwarmen en uitvloeien
 • Stille wegmarkering - doorsnede
  Doorsnede van het materiaal
 • stille marketing - resultaat
  Eindresultaat

Hoe werkt duurzame stille wegmarkering?

 • Inzet van prefab thermoplastisch materiaal. Deze matjes worden middels mallen (kunststof) voorgeprint en komen van de beste leveranciers. Leveranciers die stuk voor stuk voor dezelfde kwaliteit gaan.

 • Inzet van een speciale mal. Bijvoorbeeld een mal voor een oversteekplaats.

 • Het asfalt voorverwarmen.

 • Daarna het prefab materiaal aanbrengen en vervolgens verwarmen, zodat het kan uitvloeien en hecht aan de ondergrond (deklaag).

 • Materiaal in het asfalt

 • En tot slot – snel en flexibel – een mooi eindresultaat. Effectief, duurzaam en geen geluidsoverlast.

Projecten met Streetprint

Vraag nu een offerte aan

Heeft u nog vragen over de toepassing van StreetPrint?

Maurice van Oosterwijk