Alternatief voor klinkers

Op zoek naar een alternatief voor klinkers die kosten bespaart, duurzaam en onderhoudsvrij is? Ons product Streetprint biedt een veilige en duurzame oplossing.

Alternatief voor klinkers
Alternatief voor klinkers

Klinkerpatroon als alternatief voor klinkers

Met Streetprint bootsen we klinkers na door het indrukken (inprinten) van metalen matten in bestaand voorverwarmd zwart of gekleurd asfalt. Dit is niet te onderscheiden van echt straatwerk, en heeft vele voordelen.

Alternatief voor klinkers

Onderhoudsvrij alternatief

Omdat er geen losse klinkers worden gebruikt krijgt onkruid geen kans meer om te groeien. Streetprint is een gesloten straatwerk. Dit zorgt voor minder onderhoudskosten wat tijd bespaart. Ook zijn er geen agressieve onkruidbestrijdingsmiddelen meer nodig, waardoor dit alternatief voor klinkers ook nog milieuvriendelijker is.

Toekomstgericht alternatief

Zijn er in de toekomst aanpassingen nodig in het patroon, en/of moet de weg/straat/oprit verlengd worden? Geen probleem! We verwarmen het asfalt en printen een vervangend patroon, of zorgen voor een naadloze aansluiting.

Alternatief voor klinkers

Veilig alternatief

Er is geen sprake meer van losse klinkers. Het straatwerk is gesloten en vormvast. Dit zorgt voor meer veiligheid op straat op allerlei vlakken. Denk maar eens aan letsel door het vallen over losliggende klinkers, of vandalisme waarbij klinkers uit straten worden gebruikt om voorwerpen kapot te maken. Dit is allemaal verleden tijd bij gebruik van een klinkerpatroon.

Duurzaam alternatief

Streetprint is op twee manieren duurzaam.

 1. Er wordt gerecycled asfalt gebruikt. Deze recycling draagt bij aan reductie van CO² uitstoot.
 2. Er hoeft geen nieuw asfalt gelegd te worden. Streetprint kan jaren na het asfalteren nog worden toegepast doordat het asfalt voor het inprinten opnieuw wordt verhit.

Beiden maken het gebruik van een klinkerpatroon een duurzaam alternatief voor losse klinkers.

Arbovriendelijk alternatief

Stratenmaker is een zwaar beroep, waarbij met name de jarenlange gebogen werkhouding belastend is voor de rug. Streetprint is Arbo vriendelijk, omdat dit een alternatief is voor klinkers hoeven er immers geen klinkers gelegd te worden.

Stille markeringen

Vaak komt het voor dat er ook markering nodig is. Denk hierbij aan een streep tussen de weg en het fietspad, of een middengeleider om te voorkomen dat auto’s gaan inhalen. Maar het kan ook dat er parkeervakken moeten worden aangebracht. Dit kunnen wij voor u verzorgen. We werken hierbij met stille markeringen en kunnen deze gelijk na het indrukken van het klinkerpatroon toepassen.

De werkwijze van StreetPrint

 • asfalt patroon
  Voorverwarmen met reheatmachine
 • asfalt patronen mallen leggen
  Mallen plaatsen
 • asfalt patronen intrillen
  Overlopen waaierverband
 • Resultaat Asfalt patronen
  Het eindresultaat van Streetprint

De mogelijkheden zijn eindeloos

Offset steen

Herringbone diagonaal

Herringbone Standaard

Ashlar

Projecten met Streetprint

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wilt u meer informatie over onze asfaltpatronen als alternatief voor klinkers? Vraag bij interesse vrijblijvend een offerte aan.

Vraag nu een offerte aan

Heeft u nog vragen over de toepassing van StreetPrint?

Maurice van Oosterwijk