Boskoop

Gemeente Alphen aan den Rijn

Duurzame bestrating aanleggen

Een gemeente kan verschillende redenen hebben om te kiezen voor bestrating bij het aanleggen van wegen en openbare ruimtes. Goed advies over asfaltsoort en aanbreng van prints en signalering in asfalt zijn hierbij allesbepalend.

Goed alternatief

Bestrating is een goed alternatief voor gravel, grind of klinkers, omdat het beter bestand is tegen slijtage door verkeer en weersinvloeden. Bestrating biedt ook een betere grip voor voertuigen en voetgangers. Dit verbetert de veiligheid op de weg. Door het aanleggen van bestrating op strategische locaties kan een gemeente de verkeersstromen reguleren, bijvoorbeeld door verkeersdrempels of markeringen aan te brengen. Daarnaast staat bestrating voor een egaler oppervlak dan bijvoorbeeld onverharde paden. Het stuk esthetiek speelt ook een rol. Een bestrate weg draagt bij aan de uitstraling van een stad, dorp of wijk.

Duurzame patronen en vormen

Bestrating aanleggen, met gebruik van gekleurd asfalt met patronen, heeft veel voordelen. Met asfalt weet u zeker dat de straat geluidsarm zal zijn (-2 db ten opzichte van klinkers). Zoals bekend, zorgen klinkers voor meer geluidsoverlast wanneer voertuigen de weg gebruiken. En bij geasfalteerde bestrating is er zowel een duurzame als onderhoudsvriendelijke oplossing. Streetprint kan duurzame patronen, markeringen en signalering aanleggen. Onze vakmensen zorgen hierbij voor een goede onderlaag. Daarna volgt een stevige deklaag. Met een print, vorm, patroon of markering maken wij elke weg en straat veilig, comfortabel, opvallend en overzichtelijk. Voor iedere gemeente in Nederland.

Burgers tellen mee!

Burgerparticipatie is een groot goed. Burgers tellen mee en dit betekent dat zij mede een stem hebben in het aanleggen van straten en/of pleinen in hun eigen woonomgeving. Samen met gemeente en bouwbedrijven zorgen wij ervoor dat het best passende alternatief wordt gekozen. Dus een weg of straat die veilig is, maar ook zo min mogelijk geluidshinder garandeert.

Uit de praktijk

Neem als voorbeeld gemeente Dongen. De afdeling Verkeer had de voorkeur voor een klinkerverharding met als motivatie: op wegen met een open verharding rijdt men minder hard dan op gladde asfaltwegen. De afdeling Wegbeheer had behoefte aan een asfaltconstructie. Er is namelijk een ontsluitingsweg van de centrumring waar regelmatig vrachtverkeer op rijdt. Doordat halverwege in het wegvak een verkeerstafel (plateau) gemaakt moest worden, was de kans op trillingen bij een open verharding groter dan wanneer de rijbaan met een gesloten verharding uitgevoerd zou worden. De keuze voor gesloten verharding voorzien van Streetprint bleek voor beide afdelingen een prima alternatief. Welk asfaltsoort en print moesten worden aangebracht, bleken essentieel voor het resultaat door aanleggen van de juiste bestrating. Voor zowel beide afdelingen binnen de gemeente alsmede voor de bewoners én gebruikers voldoet de nieuwe rijbaan ruimschoots aan alle verwachtingen. Bewoners zijn dan ook meegenomen in dit proces.

Vraag nu een offerte aan

Heeft u nog vragen over de toepassing van StreetPrint?

Maurice van Oosterwijk